Az új edzésterv

2011.01.02. 20:20

Sokat gondolkodtam, hogy pontosan milyen is legyen. Nem akartam túlbonyolítani, hiszen egy másfajta edzésbe kezdek. Ilyenkor az alapgyakorlatokra kell fektetni a hangsúlyt.

Eddig is nyomtam fekve, az már annyira nem idegen tőlem, viszont a guggolás és a felhúzás annál inkább. Ezekkel a gyakorlatokkal nem szabad sietni. Ha nem idegződik be a helyes kivitelezés és túl korán emelek a használt súlyokon, akkor könnyen megsérülhetek.
Ezt elkerülendő, eleinte csak rúddal fogok felhúzni és guggolni. Úgy tervezem, hogy 4 hetente emelek 2,5-5 kilót, így bőven lesz idő, hogy hozzászokjak az új mozgásformához. Minimum 10-12 ismétléssel fogok dolgozni, 4-5 sorozatban.

Elég sokan megsérültek már -főleg felhúzás közben- ezért három alapelvet követek majd: kevés súly, sok ismétlés, precíz kivitelezés. Ez nagyon fontos!

Persze nem csak ezt a három gyakorlatot fogom csinálni. Nem hanyagolom el a többi izomcsoportot sem. Részletesen így néz ki:

  • fekvenyomás
  • guggolás
  • felhúzás
  • oldalemelés
  • koncentrált bicepsz
  • tricepsz csigán
  • római pad

Soknak tűnhet ez egyszerre, de nem az. Azért nem, mert nem fogok nagy súlyokat használni. Mint említettem, ez egy alapozás lesz. Megalapozom azt az erőnlétet, amire szükségem van ahhoz, hogy megvalósítsam a kitűzött céljaimat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kockahas.blog.hu/api/trackback/id/tr72555016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása