Új edzésterv

2010.12.27. 16:08

Az első dolog amin változtatok, az az edzéstervem. Ugyanis a mostanival nem teljesen abba az irányba haladok, amerre szeretnék.

Számomra nem a klasszikus testépítés a cél. Inkább a fizikai erő, és az állóképesség növelése. Két okból is.
Az első, hogy -rengeteg férfival ellentétben- én nem attól látom magamat "szebbnek", ha minél nagyobb vagyok. Én inkább az arányosságra törekszem. És elárulok Nektek egy titkot: a nők túlnyomó része is ezt tartja ideálisnak, a túl nagy izomzat a legtöbb nőnek már inkább negatívum.
A második pedig, hogy nem tudnám azt a mozgásformát megfelelő hatásfokkal végezni, amit reményeim szerint pár hónapon belül elkezdek. Erről nem szeretnék még sokat elárulni, csak annyit, hogy ez lesz az eddigi legnagyobb vállalkozásom a blog keretein belül. Sőt, talán még túl is fog mutatni rajta.

A fent említett okok miatt az erőnövelő gyakorlatokat fogom előnyben részesíteni. A súlyzós edzéseken és az otthoni, salyát testsúllyal végzett gyakorlatoknál egyaránt. Hat darab gyakorlat lesz az új edzéstervem alapja:

  • Fekvenyomás
  • Egykezes fekvőtámasz
  • Guggolás
  • Egylábas guggolás
  • Felhúzás
  • Egykezes húzódzkodás
     

Súlyok tekintetében nem fogom túlzásba vinni a dolgot, hiszen mint említettem, csak egy bizonyos szintig célom az izomtömeg növelés.

A bejegyzés trackback címe:

https://kockahas.blog.hu/api/trackback/id/tr862542202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása