Elvárások

2010.07.04. 19:32

Biztos ti is hallottatok már pár érdekes történetet a kondi falai között. Olyan történeteket, amik arról szólnak, hogyan szedett fel XY 10 kg izmot egy nyár alatt. Vagy éppen 30 kg-ot egy év alatt. Ezek a történetek talán igazak, talán nem, de az biztos, hogy nem legális kegészítőket használtak. A probléma az, hogy az emberek szeretnék elhinni, hogy képesek nagy mennyiségű izmot felhalmozni kevés idő alatt. Így sokan, akik úgy döntenek, hogy belevágnak az edzésbe, irreális célokat tűznek ki maguk elé. Ennek pedig az lesz az eredménye, hogy csalódni fognak önmagukban. Ezért fontos tisztázni ezeket a dolgokat.

Nem mindegy, hogy hány éves az illető. Mert lehet, hogy a 17 éves Sanyika felszedett egy év alatt 10 kg izmot mindenféle táplálékkiegészítő nélkül, de ez azért történt így, mert a természetes növekedés által amúgy is nőtt volna, akár a kanapén ülve is, és igazából csak kb 4-5 kiló izom a rendszeres edzés eredménye. Azaz a tinédzsereknek sokkal könnyebb dolguk van ilyen téren.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy amikor az edzőteremben megkérdezel valakit, hogy mitől lett pár hónap alatt ötvenes karja, és azt mondja, hogy az "Atomcsávóturmix 6000"-től, akkor egy szavát se hidd el. Persze, hogy nem fogja neked elárulni, hogy szteroidokat használ. Hogy miért? Mert illegális! Ha valaki 80 kilóról 100 kilóra nőtt 4 év alatt, az természetesen csinálta. De aki 1 év alatt, az nagy valószínűséggel nem.

Szóval nagyjából hány kiló izmot lehet felszedni 1 év alatt? Ez persze a genetikai adottságoktól is függ, de helyes táplálkozással és rendszeres, jól összeállított edzéssel körülbelül 3-5 kg-ot.

A bejegyzés trackback címe:

https://kockahas.blog.hu/api/trackback/id/tr882129273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ákos86 2010.07.06. 12:10:03

Szia!

Örülök, hogy ismét írsz a blogba, azt hittem végleg vége lesz... Itt a nyár, úgyhogy megint nekiestem a gyakorlatoknak, vagyis inkább aerob edzést csinálok, minden nap futok 1-1,5 órát, vagy tekerek. Aztán itthon felülés, meg súlyzózás. Tavaly csináltam az edzésprogramodat kb. 1,5 hónapig, valami már látszott is, de sajna nem bírtam tovább. Nagyon hiányzott a szénhidrát, és fárasztó volt az edzés. Most meg meló mellett, mikor este hazajövök, inkább van kedvem kimozdulni, mint benti gyakorlatokat csinálni. Most a diétára visszaállok, és remélem, hogy ezzel az aerob edzéssel kombinálva egy idő után így is megjelennek az áhított kockák. :)

Neked pedig további sok sikert (és persze kitartást!)

SemNome 2010.07.06. 20:55:19

@Ákos86: Szevasz!
Köszönöm a bíztatást, jól esik. Én is azt hittem, hogy abba fogom hagyni, de aztán erőt vettem magamon.
Sok sikert kívánok én is az edzésedhez, a blogot most már ezerrel írom újra, remélem hasznos dolgokat találsz majd itt. És persze mások is :)
süti beállítások módosítása