Kockahas mítoszok

2010.09.30. 01:05

Nem jön álom a szememre. Aludni kéne, de valami nem hagy nyugodni. Egész nap nem hagyott. Tudom is mi az. Megosztom veletek, kiírom magamból, addig úgysem tudok elaludni.

Történt a minap, hogy beszélgettünk páran és szóba került a kockahas. Mire az egyik srác -akinek nagyjából akkora a hasa, mint egy hat hónapos terhesnek- kijelentette, hogy fél éven belül kockás hasa lesz, mégpedig azért, mert hat hónapig csak hasizom gyakorlatokat fog csinálni. /Fail!/

Sajnos nagyon sokan vannak, akik hasonlóan vélekednek erről a témáról. És pontosan ez akadályozza meg őket a cél elérésében. Egyszerűen rossz úton indulnak el. Ezért most rámutatok a hibákra, amiket nagyon sokan elkövetnek. Talán Te is.

 

1. Mítosz: Akkor lesz kockás hasad, ha hasizomgyakorlatokat végzel.

Kétség kívül ez a legelterjedtebb. Az a baj vele, hogy egyáltalán nem igaz. Rengetegen vannak, akik nem végeznek hasizomgyakorlatokat, mégis kockás a hasuk. Miért? Azért, mert nem takarja el zsírréteg. Mindenkinek kockás a hasa, csak a legtöbb embernek nem látszik a zsírpárna miatt. Szóval csinálhatsz te száz felülést per nap, ugyan erősebb lesz tőle a hasad, de a zsírt nem fogja eltűntetni.

2. Mítosz: A felülés/prés eltünteti a hasadról a zsírt.

Sokan azt hiszik, hogy mivel ilyenkor a has mozog, onnan fogy a zsír. Ez egyáltalán nem így van. A felülésnek és a présnek semmi köze a zsírégetéshez. Zsírtégetni akkor tudsz, ha aerob edzést végzel. És akkor se tudsz koncentráltan fogyni csak hasról, vagy csak fenékről, vagy valamilyen célzott helyről. Ilyen csak a sebészeten van. A helyi zsírégetést felejtsd el, a legnagyobb idiótaság ebben a témakörben.

3. Mítosz: Napi 8 perc edzés a TeleShop-os hasizom erősítővel és kockás lesz a hasad.

Ez a kedvencem. Mindig mosolyt csal az arcomra az éppen aktuális, akciós áron megrendelhető, hiper-szuper hasizom erősítő csodagép.
Ezek hihetetlenül félre tudják vezetni a naiv, minél hamarabb, és minél jobban kinézni akaró emberkéket, akiknek lövésük sincs, hogy mi fán terem a kockahas. Ezek közül a gépek közül ugyan sok nagyon jól megmozgatja a hasizmokat, ami remek, de nem ettől fog eltűnni onnan a zsír és végképp nem ettől fogsz úgy kinézni, mint az, akivel reklámozzák ezt a terméket.

4. Mítosz: Diéta nélkül is elérhető a kockahas.

Ez sem igaz, illetve nem teljesen. Ha nem is kimondottan diétázni, de oda kell figyelni az étrendre. Akkor fog látszódni a hasizmod, ha nincs rajta sok zsír. Ehhez aerob edzés kell és helyes táplálkozás.

Szerző: SemNome

2 komment

Címkék: kockahas

A bejegyzés trackback címe:

https://kockahas.blog.hu/api/trackback/id/tr872333673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

automi 2010.10.04. 10:25:45

Nagyon jó post! Sok ember csak egy adott helyről szeretne fogyni, de ez lehetetlen.
Én még a helyes táplálkozást is beletenném, mert azon is sok múlik, hogy mit eszik meg az ember.

SemNome 2010.10.05. 15:59:25

@automi: Köszi az észrevételt, kicsit kibővítettem a posztot.
süti beállítások módosítása